Pojištění storna zájezdu

Pojištění storna zájezdu

Příspěvekod Michal V. » pon pro 10, 2007 4:07 pm

ahoj potápky, potřeboval jsem se pojistit proti stornu zájezdu a s malou dušičkou (asi takovou, jakou máme v těle ve 30-ti metrech) jsem uzavřel pojistku ve victoria volksbank. protože jsem bohužel neodletěl, s hrůzou :shock: jsem provedl všechny úkony dle všeobecných smluvních podmínek. k mému obrovskému překvapení mám do týdne peníze zpět na účtu, samozřejmě po odečtení 20%ní spoluúčasti. považujte proto tuto zprávu za kladnou referenci na tuto pojišťovnu, ale doporučuji pečlivost při shromažďování dokumentace a dodržování všech lhůt dle všeobecných smluvních podmínek. jinak přeju, aby jste tuhle radu stejně radši nikdo nepotřoval... ;)
Michal V.

Re: Pojištění storna zájezdu

Příspěvekod petr slezák » pon pro 10, 2007 4:41 pm

ahoj Michale,
tak to je fajn, že to takhle dopadlo. mohl bys prosím specifikovat, zda byl organizátor cestovní kacelář / cestovní agentura nebo jen potápěčský klub? a taky by mě zajímalo, jaký doklad chtěla ta pojišťovna. chtěli cestovní smlouvu nebo jen doklad o tom, že jsi tam a tam zaplatil tolik a tolik za potápěčský program v zahraničí?
Petr Slezák
Kapr Divers, s.r.o.
Nám. Sv. Čecha 2, Praha 10
tel: +420 777 237 984
petr slezák
Site Admin

Re: Pojištění storna zájezdu

Příspěvekod Michal V. » ned pro 16, 2007 9:36 pm

ahoj petře a ostatní, organizátorem byla agentura, kde jsem se přihlásil jako účastník potápěčské výpravy, a obdržel jsem letenku, kterou jsem obratem zaplatil. po několika dnech jsem si fšak uvědomil, že jindy bych si přímo spolu s letenkou koupil i pojištění proti stornu, takže jsem si pojištění uzavřel dodatečně přímo s makléřem pojišťovny. výslovně jsem se opakovaně ujistil, že formulace ve všeob. smluvních podmínkách (dále jen "vsp") o tom, že nejdříf je třeba se pojistit a teprve pak uhradit celou cenu nebo poslední splátku, je nesmysl (když se zamyslíte, tak opravdu je, to snad nikdo nedělá), a mohu pojistku smysluplně uzavřít. v den, kdy jsem obdržel neschopenku, jsem přečetl celé vsp a zjistil, že velmi důležité je dodržet smluvní ustanovení o termínech a dokladech, takže můj kolega z práce doručil v den odletu na podatelnu pojišťovny oznámení o pojistné události a doporučeným dopisem oznámení odeslal i prodejci letenky s tím, že tento je zdvořile žádán o okamžité storno letenky u letecké společnosti. po uzdravení jsem musel pojišťovně doložit :
1/ kopii letenky (originál kupodivu nechtěli);
2/ lékařskou zprávu ošetřujícího lékaře (neschopenka jim kupodivu nestačila);
3/ potvrzení o úhradě letenky (naštěstí jsem platil bankovním převodem, takže nešlo nikoho :shock: podezírat z "antidatování" pokladních dokladů, kopie výpisu z banky stačila);
4/ originál oznámení storna letenky prodejci letenky;
5/ originál oznámení prodejce letenky o výši stornopoplatků (druhý nejdůležitější papír dle vsp, z výše stornopoplatků se vypočítala spoluúčast a výše pojistného plnění).
byla to pakárna, a pojistit se vyplatilo. opakuju, snad to nikdo nebudete potřebovat a budete 8-) (to je smajlík pro teplomilné, icepotápkám patří :mrgreen: ) !!!
Michal V.

Zpět na potápěčské pojištění